گروه صنعتی پی خاک سنگ

مراحل تاسیس آزمایشگاه خاک

خلاصه مطالب:

وقتی از مراحل تأسیس آزمایشگاه خاک حرف می‌زنیم، منظور ما کارهایی است که قدم‌به‌قدم باید انجام دهید تا نهایتاً مجوز این فعالیت را دریافت کنید. این مراحل در این نوشته بررسی شده و کوشش می‌شود، تا اندازه ممکن، روشن و ساده باشد تا شما بدانید باید چه کارهایی انجام دهید: فرض ما این است که […]

تعداد بازدید: 49 بار

وقتی از مراحل تأسیس آزمایشگاه خاک حرف می‌زنیم، منظور ما کارهایی است که قدم‌به‌قدم باید انجام دهید تا نهایتاً مجوز این فعالیت را دریافت کنید. این مراحل در این نوشته بررسی شده و کوشش می‌شود، تا اندازه ممکن، روشن و ساده باشد تا شما بدانید باید چه کارهایی انجام دهید:
فرض ما این است که شما اعضای امتیازآور خود را یافته و توافق‌های خود را با آن‌ها نهایی کرده‌اید. اگر این کار را نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم این مسیر را طی کنید. در مقاله شرایط تأسیس آزمایشگاه خاک، این موضوع را می‌توانید ببینید.

۱. ثبت شرکت

در این مرحله، شما باید یک شرکت ثبت کنید. از آنجا که قرار است این شرکت، پایه آزمایشگاه شما باشد، باید موضوع شرکت «انجام و ارائه خدمات فنی آزمایشگاهی» باشد و دست کم زمینه فعالیت آن در یکی از موضوعات ژئوتکنیک، بتن و یا جوش اعلام و ثبت شود.

۲. دریافت کد اقتصادی و مفاصا حساب مالیاتی

با ثبت شرکت، باید رسماً شرکت خود را به سازمان امور مالیاتی معرفی و یک کد اقتصادی دریافت کنید که در واقع شناسه هر شرکت در سازمان امور مالیاتی کشور است. با استفاده از این کد، اظهارنامه مالیاتی خود را پر کرده و به سازمان امور مالیاتی تقدیم می‌کنید. طبعاً بعد از آن می‌توانید درخواست مفاصا حساب کنید.

۳. اجاره و یا خرید محل شرکت

محل شرکت، دو ضابطه مهم دارد:
۱. حداقل ۱۲۰ متر مربع فضا داشته باشد.
۲. در طبقه همکف و یا زیرزمین قرار گرفته باشد.
طبیعی است که موقعیت اداری برای چنین کاری لازم است و در صورت مسکونی بودن ملک، نباید مزاحمتی برای همسایگان ایجاد شود و کار به اعتراض ایشان برسد.

۴. خرید تجهیزات بر اساس پایه انتخابی

بر اساس پایه‌ای که برای آزمایشگاه خود انتخاب کرده‌اید، باید تجهیزاتی را طبق لیست تعیین شده، خریداری کنید. لیست تجهیزات الزامی برای پایه یک، پایه دو و پایه سه را می‌توانید ببینید و دانلود کنید. بر اساس این لیست‌ها، باید تجهیزات مورد نیاز برای مجوز خود را خریداری کنید.

۵. دریافت گواهی کالیبراسیون

تمامی تجهیزات الزامی نیازمند دریافت گواهی کالیبراسیون هستند.

۶. دریافت کاربرگ‌های مختلف از سایت نظام مهندسی استان و تحویل آن

با مراجعه به سایت سازمان نظام مهندسی استانی که قصد فعالیت در آن دارید، چند فرم را دانلود کنید (در این آدرس، می‌توانید سایت مربوط به استان خود را بیابید:
https://iriceo.ir/index.php/component/k2/item/30201?Itemid=143:
۱. صدور پروانه اشتغال به کار شخص حقوقی
۲. کاربرگ خود اظهاری مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و کلیه شاغلان تمام وقت شرکت
۳. کاربرگ اعلام مشخصات محل، تجهیزات و امکانات شرکت
با دانلود این کاربرگ‌ها، اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کنید. امضاها باید در دفتر اسناد رسمی گواهی شود و توسط مدیرعامل مهر و امضا شده و به سازمان نظام مهندسی تحویل و رسید آن دریافت شود.

۷. فراهم آوردن مدارک

مدارک زیر را در این مرحله آماده کنید:
۱. تصویر شناسنامه
۲. تصویر کارت ملی
۳. تصویر فرم تکمیل شده درخواست پروانه اشتغال
۴. تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
۵. تصویر آخرین مدرک تحصیلی کارکنان
۶. تصویر گواهی اشتغال به کار
۷. مفاصا حساب مالیاتی از اداره امور مالیاتی استان
۸. کارت عضویت در سازمان نظام مهندسی استان
۹. تصویر سند مالکیت و یا اجاره نامه به نام شخص حقوقی
۱۰. دو قطعه عکس رنگی 6 در 4 جدید با زمینه سفید (بدون عینک، کلاه، کراوات، زیورآلات و دستمال گردن و بدون روتوش) برای خانم ها قرص صورت مشخص و یا حجاب (برای هر بار درخواست، ارائه عکس جدید الزامی است)
۱۱. تصویر رسید بانکی (واریز شده به حساب شبای IR350100004001036302009001 (به نام خزانه بابت صدور مجوز (درآمد حاصل از سایر خدمات وزارت راه وشهرسازی)

۸. آپلود مدارک در سایت سپامک

بعد از فراهم آوردن کلیه مدارک، دقت کنید که کلیه مدارک باید آماده باشد، شما می‌توانید درخواست مجوز پروانه تأسیس آزمایشگاه خاک کنید. این مرحله به‌صورت کامل بر روی سایت سپامک (لینک سایت) انجام می‌شود. در مقاله‌ای جداگانه نحوه ثبت مدارک در سایت سپامک را می‌توانید ببینید. با ثبت درخواست بر روی سایت سپامک، به شما یک کد رهگیری داده می‌شود که می‌توانید، وضعیت درخواست خود را همواره بررسی کنید.

۹. آمادگی برای بازدید

کلیه مدارک و تجهیزاتی که باید برای بازدید آماده باشد را فراهم کنید. زمان بازدید کارشناس سازمان نظام مهندسی به اطلاع شما می رسد و خوب است کلیه الزامات از پیش توسط شما کنترل شود، خصوصاً تجهیزات الزامی تعیین شده در لیست، همگی آماده باشد تا بازدید کارشناس بی نتیجه نباشد و زمانی اضافه برای فراهم کردن کسری ها از شما گرفته نشود. در اینجا می توانید، چک لیست همه مدارک و تجهیزاتی که لازم است برای بازدید فراهم باشد را مشاهده و دانلود کنید و برای روز بازدید کاملاً آماده باشید.

۱۰. دریافت مجوز رسمی

با تأیید کارشناس، شما مجوز لازم را دریافت می‌کنید و می‌توانید رسماً کار خود را در آزمایشگاه خاک آغاز کنید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به این مطلب امتیاز دهید
4.5/5
این مطلب را به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

13